Wednesday, January 10, 2007

Som att läsa någons sjukjournal...



Idag, den 10 januari är det tre år sedan 23-åriga Alexandra Fossmo, på bilden till höger sköts till döds i sin egen säng. Kanske kommer kvällstidningarna att skriva en rad, publicera bilder på anhöriga som besöker graven och låta några ur församlingen uttala sig om sorgen. Kanske kommer den självgode Lars Lindström på Expressen idag eller någon annan dag åter igen beklaga sig över det faktum att Helge Fossmo, som dömdes för anstiftan till dådet har fräckheten att driva en hemsida där han svarar på allmänhetens frågor om livet i Knutby.
Många avhoppare och anhöriga till medlemmar i Knutby Filadelfia har intygat att Helge på sin hemsida www.fossmo.se svarar sanningsenligt och uppriktigt på dessa frågor. Även människor som aldrig kan förlåta Helge för hans inblandning i mordet på Alexandra och för hur han betett sig överhuvudtaget under sin tid i Knutby erkänner att det Helge berättar om på sin hemsida är sant. När de som verkligen vet erkänner detta kan man fråga sig varför Lars Lindström (som mig veterligen varken är psykolog, religionsvetare eller polis) och en bunt andra proffstyckare är så angelägna om att Helge inte ska få komma till tals och få en plattform att tala från?
Varför förlöjligar och avfärdar man per automatik hans erkännande om medhjälp till mord och jämför honom med Christer Pettersson? Är det en fullständigt orimlig tanke att hela sanningen om vad som hände Alexandra och Helene (se bilden till vänster, Helges första fru som dog för drygt sju år sedan) inte kommit fram än?
Att fler personer kan ha varit inblandade?
Jag säger inte att det är så, att peka ut människor för anstiftan till/medhjälp till mord eller andra grova brott är fruktansvärt allvarligt och inget jag tänker ägna mig åt.
Jag säger bara att det kan vara så att Helge har något viktigt att delge polisen och allmänheten, något han av någon anledning inte kunnat, vågat eller velat berätta tidigare. Varför jag är så intesserad av detta?
Tja, jag har helt enkelt svårt för människor som kidnappar och våldtar kristendomen (eller någon annan religion) och förvrider och vanställer den för att den ska tillfredsställa egna syften och maktbegär. Just detta har skett i Knutby.
Jag har svårt för fundamentalism överhuvudtaget, även när det gäller feminism och socialism, två ideologier som ligger mig varmt om hjärtat.
Och så tänker jag på Alexandra och Helene, två unga kvinnor som kanske fått leva 50 år till om inget annat kommit emellan...
Den som vill läsa Knutbypastorernas predikningar, som är så otäcka att de får blodet att isa sig även på människor som varit med i Pingstkyrkan hela sina liv kan göra det här:
Den som vill läsa Tirsaprofetian där Jesus skriver kärlekshyllningar till Kristi Brud kan göra det här: http://www.flashback.info/showpost.php?P=5951175&postcount=70469 Funkar inte den långa länken, gå direkt till Flashback Forum och sök på Tirsaprofetian. Det känns som att läsa någons sjukjournal...
Är det inte roligt att Jesus väljer att skriva just till ett frånskilt kioskbiträde från Frövi av alla fantastiska kristna kvinnor i världen?

4 comments:

Germunds Blog said...

Hej Lisa!

Visst är det kusligt att religiösa charlataner kan hålla människor i ideologiskt slaveri.

Här presenteras de levande huvudpersonerna

Och här kommer samlade länkar till profetian.

Lisa said...

Hej och tack Germund!
Ja, det är kusligt, och det är nästan ännu värre hur stora delar av samhället blundar för detta..
De låter ju människor gå sönder...

http://lunken.wordpress.com said...

Se där... flera som blir upprörda av att indoktrinering i en mental missanpassning låts fortgå. Om man slår någon för att han tycker fel så blir man lätt dömd i Sverige. Men lurar man in någon i en mental fälla såsom sekter eller för den delen andra grupptrycksorganisationer så blir man berömd och får mediatid och kan skriva en bok folk köper.

Hellre ökänd än c-kändis... ;-)

http://lunken.wordpress.com said...

Glömde säga att jag är Lunken... :-) lunken.wordpress.com

cheers