Saturday, February 24, 2007

Svälja mygg och sila kameler.

Håkan Sunnliden är (eller har åtminstone varit) präst i Svenska Kyrkan, och kommunpolitiker för KD. Han har gjort följande uttalande den 20:e augusti 1998 i tidningen Dagen:
Det handlar om vigsel av homosexuella och adoption av barn.Men är det verkligen legitima krav? Har en minoritet, i demokratins namn alltid rätt att få igenom sina krav? Har nynazister rätt att vara nazister? Är det rimligt att pedofiler talar om barns rätt till sin sexualitet? Får satanister bygga kyrkor?

Vad är det med det då, tänker säkert eventuella läsare nu. Sådana uttalanden gör väl personer inom KD:s konservativa falang hela tiden? Har hon inget annat att skriva om? Jodå - det har jag. Vänta bara. Först ska jag bara kommentera uttalandet lite kort. Varför är Håkan Sunnliden så upprörd över att homosexuella vill gifta sig i kyrkan? Vad rör det honom? Finns det inget värre att bli upprörd över än att myndiga människor av samma kön vill lova varandra trohet inför Gud och hela församlingen? Är han rädd att hans eget och andra heterosexuella människors äktenskap ska bli mindre värt bara för att homosexuella par får genomgå samma cermoni? Varför då isåfall? Är han rädd att han som präst ska tvingas förrätta dessa cermonier? Isåfall tror jag att han kan vara lugn. För de flesta människor som gifter sig är det en av de viktigaste dagarna i livet. Många planerar i månader, ja år för att bröllopet ska bli så perfekt som möjligt. Ingen vill ha en sådan dag förstörd genom att personen som ska förrätta vigseln, en präst om det sker i kyrkan är föraktfull och misstänksam mot vigseln han/hon ska förrätta.
Det är alltså inte särskilt troligt att ett homosexuellt par skulle vilja vigas av Håkan Sunnliden. Sedan har vi detta med adoption av barn. Nu är det faktiskt så att homosexuella inte fått någon automatisk rätt att adoptera barn. Däremot har gifta homosexuella par fått rätt att prövas som adoptivföräldrar på samma villkor som gifta heterosexuella par. Varför är det så upprörande? När det gäller internationella adoptioner finns det väl många mycket mer angelägna saker att debattera? Att så många kvinnor i världen saknar reproduktiva rättigheter till exempel. Att i en stor del av jordens länder kan man inte som i Sverige ringa ett kort samtal, få en tid på mödrahälsovården dagen efter och där få ett recept på p-piller som du kan hämta ut nästan gratis på närmaste apotek. Eller att många av adoptionerna inte sker därför att mamman/föräldrarna absolut inte vill ha barnet, utan för att det skulle svälta, växa upp på gatan eller utsättas för en oerhört grym social stigmatisering i egenskap av "oäkting" om det blev kvar i sitt hemland. Är det just detta med homoSEXuella adoptivföräldrar som upprör Håkan Sunnliden? Tror han att de är mer sexuella eller mer benägna att exponera sitt sexliv inför barnen än heterosexuella adoptivföräldrar?
Angående jämförelsen med homosexuella vs nazister, pedofiler och satanister orkar jag bara skriva att den är oerhört kränkande, både för homosexuella och för de som blivit offer för pedofili, nazism och rituella satanistiska övergrepp.

Men som sagt, om det här vore Håkan Sunnlidens enda ogenomtänkta uttalande skulle jag inte skriva en post om detta. Han har även profeterat inför församlingen i Knutby, tidigt på 90-talet.
"Det ska utgå en andlig eld från Knutby som sedan ska sprida sig över hela Uppland och Sverige" är ord han har på sitt samvete och påstår att han hört från Gud.
Eftersom då ledande personer i Knutby hört liknande saker från andra håll var detta ungefär som att hälla bensin på en eld. Redan 1985, under evangelistdagarna i Uppsala hade en lång man i höga gummistövlar stegat fram till den dåvarande föreståndaren och sagt: Det är förbränd mark ända uppifrån Gimo och ner över Knutby.

I juni 2006, då mord, mordförsök och diverse andra oegentligheter sedan länge uppdagats hos församlingen i Knutby ifrågasattes Håkan Sunnliden för dessa ord.

"Jag profeterar bara sådant jag hört av Herren. Och om jag tror det kan jag knappast ta tillbaka det" svarade Håkan Sunnliden.
Såhär kan predikningarna under Gudstjänsterna i Knutby låta:
Predikan av kvinnlig Pastor 2003.
Hugg det med en gång! Låt det gå fort då! Låt det dö med en gång!
För att få någonting att dö snabbt är det bättre att hugga när det är...(fniss)
Jag tänker på S***** G********. Var sitter du någonstans? Där sitter du (gapskratt från publiken) Han satt för nära! Jag har hört en historia om när du körde på ett rådjur. Och det här rådjuret är...dog inte. Naturligt nog då, så S***** gick ut med fälgkorset, eller hur? Och skulle slå ihjäl det här stackars rådjuret. Det gick inte så lätt, eller hur? Det var ganska seglivat. Och han slog och slog och slog - och det är ju inte så kul. Det är inte så roligt när ett rådjur tittar upp med bedjande ögon och blodet sprutar rakt upp i ansiktet på S*****. Det är ju inte så jättemysigt, eller hur? Nej euuuh (gapskratt från publiken) Men om S***** haft en kniv, då hade han kunnat gå direkt till angrepp. Och nu har jag hört från K** W****** att om man ska döda ett rådjue ska man hugga det mellan öronen, här bak, eller hur?
I nackkotan? Ja, här bak någonstans, så att det dör med en gång ha ha ha Men det är ju bättre att gå på där det dödar med en gång än att jamsa runt en massa. Om dom problem (publiken skrattar så mycket att pastorn kommer av sig) S***** fick sig en känga! Han hade ingen kniv, han hade ingen kniv! Han hade bara ett fälgkors. Då kan man ju lära sig det att man ska ha en kniv i bilen då, att det kan vara bra.

Sjukt, sjukt sjukt. Om man ouppsåtligt kör på ett rådjur som inte dör är det rätta att ringa polis och/eller veterinär. Att "slå och slå och slå" med fälgkors är djurplågeri!


Kvinnans make, också pastor predikar:
Lustan reagerar liksom känslomässigt på varenda sak, ja det behöver inte ens vara det andra könet. Det kan vara vad som helst, alltfrån kaktusar till bilar.
Ja, jag blev jättesugen på den där bilen därute. Det är så LUSTA agerar. Det är vad ens känslor agerar. (På sig själv känner man andra, eller? Alla som känt LUSTA till en bil räcker upp handen! sic/Lisa) Men det är ju inte rätt att ha sex med en bil, eller hur?

Människan slutar inte att existera. Utan i evighet kommer hon att vara i helvetet. Och när Jesus ser det kommer han att le och tänka DÄR FICK DE!
Hur kan Gud som är god låta människor dö i en bilolycka? Jo, de FÖRTJÄNAR att dö i en bilolycka. De förtjänar ingenting bättre.
Du förtjänar inte att leva, förstår du det?
Du förtjänar inte att sitta här!
Du förtjänar inte att höra det här!
Jag förtjänar inte att predika det här!
Jag förtjänar inte att stå här! (Nej, det gör du verkligen inte, du förtjänar inte en pastorslön för att stå här och predika sjuka villolöror som inte har något med Jesus att göra./Lisa)
Men oj, nu blev ju det här otäckt.Nej, det här är ljuvligt. Det är ljuvligt att få höra det här! Gud vill spy på dig.Det är sanningen, spy! Så ÄCKLIG är du för honom.
Så VIDRIG är du.

Ja, nog kan man säga att det brinner i Knutby alltid.

1 comment:

Germunds Blog said...

År 1997 profeterade drottningen av dödskulten på dödskullen, att Jesus skule komma tillbaka inom tio år för att hämta sin brud och alla som var värdiga att följa henne till paradisets köpmarknader.

Stämningen börjar nog snart bli ännu mer upphetsad än vanligt i Gränsta - Knutby när avresan närmar sig.

Tyvärr hittar jag inte uppgiften om när tioårsprofetian uttalades.

Tänk om dagen KB är i morgon!